Френските спецчасти ликвидираха нападателя от Страсбург. Той е бил застрелян при

...
Френските спецчасти ликвидираха нападателя от Страсбург. Той е бил застрелян при
Коментари Харесай

Френските спецчасти ликвидираха нападателя от Страсбург

Френските спецчасти унищожиха нападателя от Страсбург. Той е бил убит при акция, която започна в 22 часа вечерта българско време. Според служителите на реда, терористът се криел в склад в квартал " Мено ". Той е в непосредствена непосредственост до квартала, в който до момента полицията го търсеше. Операцията е определяна като една от най-мащабните през тази година във Франция. Над 700 тежко въоръжени служители на реда се включиха в издирването. Акцията стартира денем, продължи с 5-часова цялостна обсада на квартала, в който се намират околните на 29-годишния мъж. Първоначално интервенцията приключи без триумф. Минути по-късно обаче полицията получава нов сигнал. Така малко след 21 часа локално време полицията отива на място в прилежащия квартал. Той се намира на 4 км от мястото на престрелката. Полицията го намира, само че по-късно той стартира да стреля по полицията и по този начин се стига до ликвидирането му.

Петима души остават арестувани. Повечето от тях са родственици на нападателя. Ще се уточява дали са забъркани. Шериф Шекат атакува хората на известния коледен базар в Страсбург. Уби трима и рани 12 души. 

" В 21 часа полицията отиде да арестува лице, отговарящо на описанието на обвинения. Той отвърна с огън, след което беше обезвреден. Информирах президента. Мислите ми са със починалите и ранените. /.../ Това, което следва е формалното потвърждаване на самоличността. В момента няма никакви индикации, че той е имал съучастници, само че следствието продължава до момента в който бъде открита цялата истина и с цел да се подсигурява сигурността на французите. Имаше извънредно мощна готовност и доста огромна интернационална поддръжка. Имам поради от Германия, само че и освен ", сподели вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР